Kastelenroutes

Scootertochten

Vanaf € 55,00

De “Kastelenroutes”

Nergens liggen kastelen zo dicht bij elkaar dan in deze streek. Of je nu kiest voor een rit van 48, 60 of 74, elke route brengt je via rustige landwegeltjes voorbij minstens 6 kastelen.

48 km route (halve dag | € 55,00 zonder opties)

De kortste kastelenroute pikt een aantal ‘highlights’ van haar langere varianten, zonder een ‘best-of’ te willen zijn.

In een notedop biedt de route van 48km, enkele hoogtepunten van de langere routes: een route langs 4 kastelen die van ver of dichtbij te bewonderen zijn; een 5-tal panorama-punten en tussendoor talrijke mogelijkheden om de innerlijke mens te versterken met een van de streekproducten. Zoals de andere routes begeven we ons op autoluwe landwegeltjes die door de landerijen en bossen slingeren, en soms best wel pittig klimmen of dalen.

60 km route | € 80,00 zonder opties

Kastelen uit verschillende periodes, versterkte burchten, een begijnhof en nog veel meer op amper 60 km. Er is voldoende tijd voor een kort bezoek aan een van de kastelen, parken of de geklasseerde tuinen van het kasteel van Attre. Maar ook de pittoreske dorpskernen zijn uitgewezen stopplaatsen.

74 km route | € 80,00 zonder opties

Zin om toch wat meer afstand te rijden. Dan breiden we de route van 60km graag uit. Je wipt even over de taalgrens om via Château de l’Estriverie in Bois-de-Lessines terug te keren naar Hellebecq.

Kastelenroutes op kaart

Bel ons voor een uitgebreide uitleg of vragen over de route.

Mini kastelenroute – 48 km

Mini kastelenroute 48km

Kastelenroute – 60 km

Kastelenroute - 60km

Kastelenroute – 73 km

Kastelenroute 74km