Chocoladeroutes

Combinatietochten

Icoon chocoladeroutes

Vanaf € 60,00

De “Chocoladeroutes”

Wie België zegt, denkt Chocolade! Ook in onze streek heb je enkele creatieve chocolatiers die uitmuntende producten afleveren. Onze 3 verschillende chocolade-routes brengen je via rustige wegeltjes naar enkele kastelen ÉN tot bij 1 of 2 topchocolatiers. Daar kan je proeven van hun beste producten en vertellen ze met plezier over hun métier.

! De chocoladeroutes kunnen enkel geboekt worden op donderdag, vrijdag en zaterdag !

39 km route (halve dag | € 60,00 zonder opties)

We rijden tussen de velden richting St Marcoult en Fouleng om in het pitoreske Lombise, de chocolatier A-Chocola* te ontdekken. In haar atelier, vertelt Ann, ‘Créatrice de Chocolats’, hoe ze haar verrukkelijke pralines maakt, en hoe ze nieuwe smaken ontwikkelt en combineert. En we nemen uiteraard de proef op de som! Na de degustatie zetten we onze tocht verder en komen we voorbij het kasteel van Thoricourt en enkele prachtige uitzichtpunten.

* Chocolatier A Chocola: uitleg in het Nederlands en het Frans.

42 km route (halve dag | € 60,00 zonder opties

Terwijl we genieten van de vergezichten en het uitgestrekte landschap rijden we via Graty naar Horrues. Daar wacht Marc ons op in z’n atelier ‘Au Manon d’Hor’*. Hij spreekt niet alleen vol passie over z’n vak en zijn creaties, we kunnen er ook van proeven! Na de degustatie keren we via het kasteel van Thoricourt terug terwijl we her en der nog genieten van het uitzicht over de uitgestrekte landschappen.

* Chocolatier Au Manon d’Hor : uitleg enkel in het Frans.

58 km route | € 90,00 zonder opties

Een tocht door onze glooiende landschappen brengt ons in de voormiddag tot bij chocolatier ‘Manon d’Hor’*. Na het verwennen van onze smaakpapillen rijden we richting het sprookjesachtige kasteel van Louvignies met zijn vele torentjes.  In de namiddag zetten we onze tocht verder richting het kasteel van Thoricourt en stoppen we bij chocolatier ‘A-Chocola’**. Na deze smaaksensatie genieten we nog even van het prachtige uitzicht op onze route richting het kasteel van Fouleng. Hiermee sluiten we deze fantastische dag af.

* Chocolatier Au Manon d’Hor : uitleg enkel in het Frans.
** Chocolatier A Chocola: uitleg in het Nederlands en het Frans.

 

Chocoladeroutes op kaart

Bel ons voor een uitgebreide uitleg of vragen over de routes.

Chocoladeroute – 39 km

Chocoladeroute 39 km

Chocoladeroute – 42 km

Chocoladeroute 42 km

Chocoladeroute – 58 km

Chocoladeroute - 58 km