Onze routes

Kastelen, heuvels en lokale ambacht

Over de Belgische taalgrens loopt een glooiend landschap dat naast vele kastelen, brouwerijen, parken en lokale ambachtsplaatsen ook nog bekend erfgoed te bieden heeft. Met onze elektrische Emco scooter zoef je op kronkelende landwegen geruisloos door het weidse landschap langs eindeloze landerijen en door prachtige bossen. Geen storend motorlawaai, geen uitstoot of moeilijk schakelen. Gewoon aan de hendel draaien en genieten in alle stilte. Als de allerkleinste, achterop de scooter, stil blijven natuurlijk. Vanaf 5 jaar kunnen zij immers mee.

Kastelenroutes

Vanaf € 55,00

De “Kastelenroutes”

Nergens liggen kastelen zo dicht bij elkaar dan in deze streek. Of je nu kiest voor een rit van 48, 60, 74 of 90 km, elke route brengt je via rustige landwegeltjes voorbij minstens 6 kastelen.

48 km route (halve dag)

De kortste kastelenroute pikt een aantal ‘highlights’ van haar langere varianten, zonder een ‘best-of’ te willen zijn.

In een notedop biedt de route van 48km, enkele hoogtepunten van de langere routes: een route langs 5 kastelen die van ver of dichtbij te bewonderen zijn; een 5-tal panorama-punten en tussendoor talrijke mogelijkheden om de innerlijke mens te versterken met een van de streekproducten. Zoals de andere routes begeven we ons op autoluwe landwegeltjes die door de landerijen en bossen slingeren, en soms best wel pittig klimmen of dalen.

60 km route

Kastelen uit verschillende periodes, versterkte burchten, een begijnhof en nog veel meer op amper 60 km. Er is voldoende tijd voor een kort bezoek aan een van de kastelen, parken of de geklasseerde tuinen van het kasteel van Attre. Maar ook de pittoreske dorpskernen zijn uitgewezen stopplaatsen.

74 km route

Zin om toch wat meer afstand te rijden. Dan breiden we de route van 60km graag uit. Je wipt even over de taalgrens om via Château de l’EStriverie in Bois-de-Lessines terug te keren naar Hellebecq.

90 km route

De echte “rouleurs” die gaan voor 90 km. Misschien iets minder tijd voor stops en bezoekjes. Maar je rijdt, boven op het parcours van de 60 km, via kleine baantjes door velden naar het zeer goed bewaarde kasteel van Beloeil. Zeker de moeite waard voor een kort bezoekje van het kasteel met zijn unieke orangerie.

Kastelenroutes op kaart

Bel ons voor een uitgebreide uitleg of vragen over de route.

Mini kastelenroute – 48 km

Mini kastelenroute 48km

Kastelenroute – 60 km

Kastelenroute - 60km

Kastelenroute – 74 km

Kastelenroute 74km

Kastelenroute – 90 km

Kastelenroute - 90km

Heuvelroutes

Vanaf € 55,00

De “Heuvelroutes”

Juist over de taalgrens ligt een van de mooiste streken van België, “Le Pays des Collines”. Je zou dagen lang kunnen cruisen door deze uitgestrekte heuvels. Wij hebben een route van 55, 63 en 83 km uitgestippeld om je dit onaangeroerde landschap te laten ontdekken.

55 km route (halve dag)

Authentieke sluizen, uitzichtpunten en een kasteel. De kortste route door Pays des Collines voert ons erlangs. Maar het is niet omdat het de kortste route is, dat de klimmetjes en afdalingen minder lang of minder steil zullen zijn. De kortste route door Pays des Collines doet daar geen afbreuk aan. We laten op de kortste route wel het heksendorp Ellezelles links liggen. 

63 km route

De natuur van het land van de heuvels heeft alles te bieden. Langs 64 km kleine kronkelende landwegeltjes ontdek je eeuwen oude bossen, uitgestrekte velden over glooiende heuvels, waterlopen met authentieke sluisjes en als je wat geluk hebt zie je ook wildlife zoals ooievaars en reigers. Maar ook erfgoed zoals antieke windmolens, oude brouwerijen, gezellige dorpskernen en zelfs een echt heksendorp ontbreken niet. Genoeg plaatsen om eens te stoppen!

83 km route

Zin in nog enkele kilometers meer? Dan kan je halfweg langs de taalgrens ook nog naar “Le Moulin du Cat Sauvages”. Naast deze typische staakmolen zal je je met de e-scooter nog vermaken op enkele pittige klimmetjes.

Heuvelroutes op kaart

Bel ons voor een uitgebreide uitleg of vragen over de route.

Mini heuvelroute – 55 km

Mini heuvelroute - 55km

Heuvelroute – 63 km

Heuvelroute - 63km

Heuvelroute – 83 km

Heuvelroute - 83km

Chocoladeroutes

Vanaf € 60,00

De “Chocoladeroutes”

Wie België zegt, denkt Chocolade! Ook in onze streek heb je enkele creatieve chocolatiers die uitmuntende producten afleveren. Onze 3 verschillende chocolade-routes brengen je via rustige wegeltjes naar enkele kastelen ÉN tot bij 1 of 2 topchocolatiers. Daar kan je proeven van hun beste producten en vertellen ze met plezier over hun métier.

! De chocoladeroutes kunnen enkel geboekt worden op donderdag, vrijdag en zaterdag.

39 km route (halve dag)

We rijden tussen de velden richting St Marcoult en Fouleng om in het pitoreske Lombise, de chocolatier A-Chocola* te ontdekken. In haar atelier, vertelt Ann, ‘Créatrice de Chocolats’, hoe ze haar verrukkelijke pralines maakt, en hoe ze nieuwe smaken ontwikkelt en combineert. En we nemen uiteraard de proef op de som! Na de degustatie zetten we onze tocht verder en komen we voorbij het kasteel van Thoricourt en enkele prachtige uitzichtpunten.

* Chocolatier A Chocola: uitleg in het Nederlands en het Frans.

42 km route (halve dag)

Terwijl we genieten van de vergezichten en het uitgestrekte landschap rijden we via Graty naar Horrues. Daar wacht Marc ons op in z’n atelier ‘Au Manon d’Hor’*. Hij spreekt niet alleen vol passie over z’n vak en zijn creaties, we kunnen er ook van proeven! Na de degustatie keren we via het kasteel van Thoricourt terug terwijl we her en der nog genieten van het uitzicht over de uitgestrekte landschappen.

* Chocolatier Au Manon d’Hor : uitleg enkel in het Frans.

58 km route

Een tocht door onze glooiende landschappen brengt ons in de voormiddag tot bij chocolatier ‘Manon d’Hor’*. Na het verwennen van onze smaakpapillen rijden we richting het sprookjesachtige kasteel van Louvignies met zijn vele torentjes.  In de namiddag zetten we onze tocht verder richting het kasteel van Thoricourt en stoppen we bij chocolatier ‘A-Chocola’**. Na deze smaaksensatie genieten we nog even van het prachtige uitzicht op onze route richting het kasteel van Fouleng. Hiermee sluiten we deze fantastische dag af.

* Chocolatier Au Manon d’Hor : uitleg enkel in het Frans.
** Chocolatier A Chocola: uitleg in het Nederlands en het Frans.

 

Chocoladeroutes op kaart

Bel ons voor een uitgebreide uitleg of vragen over de routes.

Chocoladeroute – 39 km

Chocoladeroute 39 km

Chocoladeroute – 42 km

Chocoladeroute 42 km

Chocoladeroute – 58 km

Chocoladeroute - 58 km

ROUTES IN BEELD